Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [JS/UŻYCIE PAMIECI] Aplikacja wykorzystująca sporo JS stale zwiększa zuzycie pamięci, jak temu zaradzić?
juzwa

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jestem w trakcie robienia aplikacji opartej w dużej części na JS i danych w formacie JSON, wykorzystuję do tego jQuery 1.3

chciałem zobaczyć jak to będzie działac w dłuższym okresie czasu i zapuściłem jakies dane testowe - uruchomiłem program i zostawiłem komputer - o ile sam program działał to jak sprawdziłem użycie pamięci przez przeglądarkę (FF) to z 100MB podskoczyło do 1,4GB tak 14x

pewnie to nie jest normalne i coś robię źle, ale co?

ogólnie aplikacja wygląda następująco

prócz jQuery są jeszcze 4 klasy, na podstawie tych klas jest stworzonych 6 obiektów, we właściwościach tych obiektów sa pojedyncze zmienne (int), a JSON jest najczęściej argumentem metody wywoływanej dla danego obiektu, prócz tego są dwa JSON-y globalne ładowane na początku aplikacji

nie chcę wklejać całego kodu JS, bo to szkoda i miejsca i czasu - ale mam pytanie, na co zwrócić uwagę, co mogę zmienić, poprawić ulepszyć

no chyba że takie zachowanie jest normalne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:31