![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem w trakcie robienia aplikacji opartej w dużej części na JS i danych w formacie JSON, wykorzystuję do tego jQuery 1.3
chciałem zobaczyć jak to będzie działac w dłuższym okresie czasu i zapuściłem jakies dane testowe - uruchomiłem program i zostawiłem komputer - o ile sam program działał to jak sprawdziłem użycie pamięci przez przeglądarkę (FF) to z 100MB podskoczyło do 1,4GB tak 14x pewnie to nie jest normalne i coś robię źle, ale co? ogólnie aplikacja wygląda następująco prócz jQuery są jeszcze 4 klasy, na podstawie tych klas jest stworzonych 6 obiektów, we właściwościach tych obiektów sa pojedyncze zmienne (int), a JSON jest najczęściej argumentem metody wywoływanej dla danego obiektu, prócz tego są dwa JSON-y globalne ładowane na początku aplikacji nie chcę wklejać całego kodu JS, bo to szkoda i miejsca i czasu - ale mam pytanie, na co zwrócić uwagę, co mogę zmienić, poprawić ulepszyć no chyba że takie zachowanie jest normalne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:31 |