![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ramach "ćwiczeń" będę wykonywać pewien projekt przy użyciu Symfony. Z założenia będą w nim trzy aplikacje: sklep, forum, backend.
Mimo iż projekt jest stricte treningowy zarówno sklep jak i forum muszą być osobnymi aplikacjami (nie mogą być modułami). I zastanawiam się jak mógłbym wygodnie "połączyć" obie frontendowe aplikacje. Chodzi mi o proste zadania typu: jesteśmy w akcji store/product/show i chcę wykonać np. przekierowanie do: board/thread/show?id=123. Gdyby to było w obrębie jednej aplikacji wystarczyłoby Ale tutaj nie ma takiej możliwości. Domyślam, się, że trzeba by było przed wykonaniem takiego przekierowania załadować odpowiednie dane z innej aplikacji - co niestety wiązałoby się z sporym nakładem dodatkowej pracy oraz zmiejszeniem czytelności. Innym przykładem mogłoby być użycie komponentu z aplikacji forum, w szablonie jakiejś akcji z aplikacji sklepu. Ma ktoś jakieś sugestie? Albo linki do jakiś atykułów - niestety, albo nie mogę wpaść na odpowiednią frazę, albo nie ma o tym za dużo w sieci napisanego. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 17:54 |