![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, w bazie posiadam dwie (no troszkę więcej, ale te mnie interesują) tabele.
tabela `players` i tabela `player_skills` W players mam pola takie jak: `id`, `name`, `level`, `maglevel` W player_skills pola: `player_id`, `skillid`, `value` Potrzebuję wyciągnąć wszystkie dane dot. jednego playera. Próbowałem tak:
Lecz każdego playera wyświetla mi kilkakrotnie, co mnie raczej nie dziwi bo każdy ma skilli kilka... Co zrobić aby w wyniku otrzymać coś na wzór: $row = array('name' => 'nick', 'level' => 1, 'maglevel' => 1, array(skillid => value)) skilli jest ogólnie 7 tablica ze skillami mogłaby wyglądać tak: array([0] => value0, [1] => value1, [2] => value2, [3] => value3, [4] => value4, [5] => value5 [6] => value6, [7] => value7) .......... Wiadomo, że mógłby to zrobić jako 2 zapytania sql, ale mi chodzi o zrobienie w jednym. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/haha.gif) Ten post edytował fifi209 22.05.2009, 20:34:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 07:30 |