Witam, mam kod, który ma zmieniać nazwę użytkownika lub hasła, jednak nie wiem czemu po jego "odpaleniu" nic się nie wyświetla. Skrypt pisałem z 20 min, ale siedzę nad nim już cały dzień i nie mam pojęcia co jest nie tak. Proszę o pomoc.
<?php
if($_SESSION['inc'] > 0)
{
include("configs.php");
echo '<a href="edit.php?wyn=1">Edytuj nazwe uzytkownika</a>'; echo '<a href="edit.php?wyn=2">Edytuj haslo</a>';
if($_GET['wyn'] == 2)
{
echo '<form action="edit.php" method="POST">';
echo '<label for="stare">Stare haslo</label>'; echo '<input type="password" id="stare" name="stare"/>';
echo '<label for="nowe">Nowe haslo</label>'; echo '<input type="password" id="nowe" name="nowe"/>';
echo '<label for="nowe">Powtorz nowe haslo</label>'; echo '<input type="password" id="nowe2" name="nowe2"/>';
echo '<input type="submit" value="Wyslij"/>';
$query = "SELECT * FROM logowanie";
if($row[1] == $_POST['stare']
{
if($_POST['nowe'] == $_POST['nowe2'])
{
$zm = md5($_POST['nowe']); $query = "UPDATE logowanie SET haslo='$zm'";
}
else
echo 'Wpisales rozne hasla'; }
else
echo 'Podales nieprawidlowe stare haslo'; }
if($_GET['wyn'] == 1)
{
echo '<form action="edit.php" method="POST">';
echo '<label for="stare">Stara nazwa</label>'; echo '<input type="text" id="stare" name="stare"/>';
echo '<label for="nowe">Nowa nazwa</label>'; echo '<input type="text" id="nowe" name="nowe"/>';
echo '<label for="nowe">Powtorz nowa nazwe</label>'; echo '<input type="text" id="nowe2" name="nowe2"/>';
echo '<input type="submit" value="Wyslij"/>';
if($row[0] == $_POST['stare']
{
if($_POST['nowe'] == $_POST['nowe2'])
{
$zm = $_POST['nowe'];
$query = "UPDATE logowanie SET login='$zm'";
}
else
echo 'Wpisales rozne nazwy uzytkownika'; }
else
echo 'Podales nieprawidlowa stara nazwe uzytkownika'; }
}
else
{
echo "<p>Prawdopodobnie podałeś złe hasło.</p>"; echo '<a href="login.php">Wroc</a>'; }
?>
Ten post edytował nospor 19.05.2009, 08:13:26