![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam was.
Szukałem na forum (przez użycie wyszukiwarki waszej forumowej) tematu związanego z tą sprawą. Nawet coś znalazłem ale było to albo trochę odległe tematycznie lub mało przejżyste. Mam prostą sprawę otóż chcę wyciągąć pewne dane z MySQL i wygląda to tak: Kod $query="select * from jakas_tabela where cos 'cos_tam_nie_wazne_co' order by id desc";
$mysql_result=mysql_query($query, $mysql_link); while($row=mysql_fetch_row($mysql_result)) { // oczywiście tutaj jest wyświetlana treść } No i właśnie jak dokładnie zrobić by wyświetlane dane (np. spis produtków, spis filmów, spis książek, spis użytkowników lub czegokolwiek innego) były wyświetlane po np. 5 (oczywiście wartość może być inna) na jedną stronę? By wyglądało to tak np.: dane 1 dane 2 dane 3 dane 4 strony: | 1 | 2 | 3 | 4 | proszę o praktyczną poradę w postaci kodu lub jakiejś strony gdzie JEST (a nie można znaleźć) taki kod przykładowy... Z góry dziękuję bardzo i pozdrawiam -------------------- Działam w OpenSolution.org, autor Quick.Cms i Quick.Cart już od ponad 10 lat
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:41 |