![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam was. Dostałem niedawno hosting z bazą mysqł, php i wszystkim. No i się tak bawie z tą bazą z pomocy z waszego forum.
Próbuję wysłać dane z formularza do bazy danych. Błąd że nie można połączyć mi nie wyskakuje, ale pojawia się pusta strona, a wpis w bazie nadal jest pusty. Oto kod PHP: Kod <?php $tabela = $_POST['tabela']; // pobieranie danych z formularza $tytul = $_POST['tytul']; // pobieranie danych z formularza $tresc = $_POST['tresc']; // pobieranie danych z formularza $uzytkownik = 'xxxxxxxxx'; // user bazy danych $haslo = 'xxxxxxxxx'; // haslo bazy danych $baza = 'xxxxxxxxx'; // nazwa bazy danych $zapytanie = "INSERT INTO ".$tabela." VALUES ('',".$tytul.",".$tresc.")"; // zapytanie do sql mysql_connect('sql.xxxxxxxxxxxx.nazwa.pl', $uzytkownik, $haslo); // łączenie się do bazy @mysql_select_db($baza) or die("Nie udało się wybrać bazy danych"); // wybieranie bazy mysql_query($zapytanie); // wprowadzenie zapytania mysql_close(); // zamykanie zapytania ?> Nie jestem jakiś tam pr0 super, ale chciałbym to umieć i wole spytać. Podejrzewam, że w zapytaniu coś nie teges jest. Oto adres do strony, w której dodaje informacje: http://marc3l.pl/index.html PS. Tak nawiasem: Jak zrobić, aby wyświetlało mi wszystkie posty, a nie mój i ten wybrany. // Aha no i nie wiem jak zaznaczyć aby kolorowało kod jako PHP. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 04:39 |