![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 10 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Bishop Auckland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wprawdzie rozwiązałem już problem, o których chciałem wcześniej pisać (innym sposobem), to nadal mam niejasną sprawę do jednej rzeczy:
Staram się tworzyć coraz bardziej skomplikowane zapytanie do mojej bazy danych, aby się podszkolić i zyskać na czasie etc. Chciałem sprawdzić dwa pola w jednej tabeli. Są to daty, ale (mój błąd - wiem) pola te są varchar a nie date, datetime czy timestamp. Mimo to chciałem wyświetlić wszystkie rekordy, które mieszczą się w danym przedziale czasowym. Na początku myślałem, że z powodu typu pola w tabeli coś może nie działać, ale poniższe zapytanie przyniosło oczekiwane rezultaty:
Jednak przez dwie godziny nie mogłem pojąć dlaczego nie działa zapytanie następujące:
Powyższe zapytanie spowoduje wyświetlenie wszystkich rekordów tak jakby nie było w ogóle konstrukcji WHERE... Próbowałem różnych sposobów(konwersja typu zmiennych, cudzysłowa zamiast apostrofów). Jednak nie znalazłem żadnego rozwiązania. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś rozjaśnił mi sytuację ![]() Ten post edytował TheaSiX 21.04.2009, 21:17:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 03:34 |