![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wiec tak:
planuje zbudowac CMSik i slyszalem ze do budowy modulow fajnbie i optymalnie jest wykorzystac XML - jako ze o XML pojecia nie mam wygoglalem kurs i zaczalem czytac - ogolnie XML wyglada mi na takki html w ktorym mozna wlasne znaczniki definowac (wiem ze to nieporecyzyjne okreslenie ale tak mi wyglada to (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif) ) no wiec zalozmy ze mam kod : [xml:1:612d83a95b] <modul> <name> Jakismodul </name> <header> header modulu </header> <main> glowna czesc modulu </main> </modul> [/xml:1:612d83a95b] taki sposob organizacji danytch mi sie podoba - fajnie bo moge sobie tagi dostosowac do swoich potrzeb... Tylko teraz pytanie - jak "wyciagnac" te dane za pomoca php z xmla ? przeciez nie bede otwieral pliku jako textowego i wyciagal linijka po linijce - nie kumam zbyt jak w ten sposob zapysane dane mozna wykorzystac "wklejajac" w odpowiednie miejsca... moglby ktos objasnic ? [/xml] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 12:18 |