Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP] Formularze i pliki tekstowe - dla zaawansowanych?, PROBLEM!
arturkrzyk

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Misie moje kochane mam ogromny problem w temacie formularzy i zapisywania do plików :[

Słuchajcie, chodzi o to, że jest wiele przykładów skryptów, które oferują zapisywanie danych z pola tekstowego formularza do pliku tekstowego. Podobnie dużo oferuje odczytywanie danych z pliku tekstowego. Jest na tym oparta nawet część prostych CMS'ów, jak chociażby ZSRR, ale ja nie o tym... Mój problem, polega na czymś zupełnie innym...

Potrzebuję skryptu, który będzie wyglądał mniej więcej tak (i nie ma różnicy, czy dane będą zapisywane w bazie danych, czy w pliku tekstowym, ale poniższy przykład odniosę do plików tekstowych):

FORMULARZ:
$pole1;
$pole2;
$pole3;
$pole4;
$pole5;
$pole6;
...etc.

ZAPISUJE POLA DO PLIKU, GDZIE SĄ WSZYSTKIE POWYŻSZE DANE (ALBO TYLKO NIEKTÓRE, ALE...):
$pole1; (to jednocześnie imię użytkownika w panelu logowania)
$pole2; (to jednocześnie drugie pole w panelu logowania)
$pole3; (to jednocześnie hasło w panelu logowania i nazwa pliku tekstowego do wczytania, dla strony docelowej)
$pole4l; ...etc. (dane wyświetlane na stronie po wczytaniu do niej pliku tekstowego.)

Pewnie wygląda na bardzo skomplikowane (przynajmniej dla mnie takie jest), ale może któryś z Was byłby w stanie mi pomóc w tym temacie?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:15