![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 330 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tej pory pisałem strukturalnie. Tworze swój CMS/Framework i zastanawiam się nad jedną sprawą.
Jak rozwiązać sprawę wyświetlania nawigacji na stronie czyli "Jesteś tutaj : home > kategoria 1 > kategoria 2 > kategoria 3 > produkt" Poziomów kategorii może być dowolnie wiele. URL mają postać: domena.pl/kategoria-1/kategoria-2/kategoria-3/produkt-1.html ale do tego samego produktu można wejść też używając adresu domena.pl/kategoria-1/kategoria-2/produkt-1.html moja aplikacja wygląda mniej-więcej tak:
A tutaj kontroler produktu, kategorii i innych stron ma taką postać.
To jedyny pomysł na jaki wpadłem niestety. Aby nie tworzyć nowych plików. Czyli wszystki informacje potrzebne do wyświetlenia danej podstrony i stworzenia traila są w plikach, w każdym pliku jest zaznaczone co jest rodzicem danego pliku, wiec dla produktu np jet to kategoria a dla kategori strona głowna (w prostej wersji - przy jedno poziomowej kategorii) Może ktoś podać jakiś inny pomysł rozwiązywania tego problemu? Może jakieś przykłady, CMS gdzie mogę podejrzeć inne rozwiązania? Ten post edytował propage 22.03.2009, 20:42:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 18:37 |