Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Błąd nagłówka, usuwanie rekordów, Help
MateuszS

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Mam taki problem że pod czas dodawania newsa miałem tak że po odświeżaniu dodawał mi się kolejny. Nie chcę aby tak było więc zastosowałem header wszystko widać poniżej

1. <?php
  2. if($_GET['opcja']=='sklep') {
  3.  
  4. echo '<b><center>Aktualnie w naszym sklepiku znajdują się:</center><br /></b>';
  5.  
  6. $zapytanie = mysql_query("SELECT id,nazwa,cena FROM `cennik`");
  7. echo '<table class="a" border="1" cellspacing="3">
  8. <tr><td width="40"><b>ID</b></td><td width="200"><b>Nazwa produktu</b></td><td width="80"><b>Cena</b></td><td width="80"><b>Opcja</b></td></tr></table>';
  9. while($wynik = mysql_fetch_assoc($zapytanie)) {
  10. echo '<table class="a" border="1" cellspacing="3">
  11. <tr><td width="40">' . $wynik['id'] . '</td>
  12. <td width="200">' . $wynik['nazwa'] . '</td>
  13. <td width="80">' . $wynik['cena'] . '</td>
  14. <td width="80"><a href="page.php?id=14&opcja=sklep&usun=' . $wynik['id'] . '">Usuń</td></tr></table>';
  15.  
  16. if($_GET['usun']==TRUE) {
  17. $sql = mysql_query("DELETE * FROM `cennik` WHERE `id`='".$_GET['usun']."");
  18. }
  19. }
  20.  
  21. echo '<br />';
  22. echo '<b><center>Dodaj nowy produkt:</center></b><br />';
  23. echo '<form method="POST" action="page.php?id=14&opcja=sklep">Nazwa: <input type="text" name="nazwaproduktu" size="25">
  24. Cena: <input type="text" size="10" name="cenaproduktu" /> zł. <input type="submit" value="dodaj" /></form>';
  25.  
  26. if(empty($_POST['nazwaproduktu']) or empty($_POST['cenaproduktu'])) {
  27. echo '<font color="red">Wypełnij wszystkie pola</font>'; } else {
  28. $zapyt = mysql_query("INSERT INTO `cennik` (nazwa,cena) VALUES ('".$_POST['nazwaproduktu']."','".$_POST['cenaproduktu']."')");
  29. header("Location: page.php?id=14&opcja=sklep");
  30. }
  31.  
  32. }
  33. ?>

Wywala
Kod
[b]Warning[/b]:  Cannot modify header information - headers already sent by (output started at G:\xampp\xampp\htdocs\n\gora.php:128) in [b]G:\xampp\xampp\htdocs\n\page\admin.php[/b] on line [b]103

[/b]zaznaczam że ten kod to fragment dość dużej strony, którą musiałem przerobić. Wiem że jest setki tematów na temat headera ale w żadnym nie znalazłem rozwiązania, ten błąd jest chyba unikalny jakiś. Ob_start nie działa.

I drugi problem to chcę usunąć rekordy z bazy ale mój skrypt nie działa. Proszę o pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.09.2025 - 18:40