![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio miałem okazję przenieść aplikację napisaną w PHP na nowy dedykowany serwer. Pozornie wszystko jest OK, ale pojawiają się problemy z uprawnieniami do plików.
Jednym z nich jest problem z FCKEdytor. Wrzucam zdjęcia na serwer, ale potem nie mogę ich wstawić do treści strony ponieważ nie mam do nich uprawnień i muszę wchodzić przez FTP i zmieniać te uprawnienia. Uprawnienia dla przesyłanych plików są standardowe czyli każdy może czytać i tylko właściciel ma prawa do zapisu. Takie same uprawnienia były na starym serwerze i wszystko działało poprawnie. Wnioskuję więc, że jest problem z ustawieniami na serwerze, ale w tej sprawie jestem laikiem. Zaznaczam że SafeMode oraz OpenBaseDir są wyłączone. Podobny problem pojawia się przy uruchamianiu zadań cron, gdzie uruchomiony skrypt nie jest w stanie utworzyć pliku z logiem, ale uruchamiając ten skrypt ręcznie plik logu jest tworzony. Proszę o podpowiedź w tej sprawie, jak można to zmienić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:28 |