![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 12 Dołączył: 13.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hello. Mam takie pytanie. Może ktoś będzie mi mógł doradzić.
Niewiele materiałów jest na necie na temat tej biblioteki a jak są to się powielają a mi chodzi o rzeczy formalne np: 1.czy PDO lib będzie miała jakiś wpływ na szybkość wykonywanych zapytań do bazy (bo zauważyłem że troche to sie mieli jakby dlużej niż normalne zapytania MYSQL-a). 2.pobranie treść w mysql :
i mam jeden rekord ... w PDO lib:
i jeszcze nie doczytałem czemu ale musze używać $zapytanie -> execute(); żeby pobrało mi dane. 3. Tekst dotyczący closeCursor(): Cytat Po zakończeniu pobierania niezbędne jest zamknięcie zbioru wyników poleceniem closeCursor() - inaczej nie będziemy w stanie wysłać następnego zapytania Czy to znaczy że jak mam coś takiego:
następnie w kodzie pobieram dane z tablicy $firma oraz $zdjentko. Według tego powyższego tekstu drugie zapytanie nie powinno zadziałać a tu jednak działa. I teraz gdzie powininem dodać kod:
na końcu strony??. Czy może wcale to nie jest potrzebne??. 5. Kolejne pytanko. W tym zapytaniu:
W pierwszej linijce mam znak zapytania ... za jego pomocą wiążę to co jest w następnej linijce. Teraz podając parametr PDO::PARAM_STR nie musze tego zapytania wykonywać w ten sposób:
czyli nie musze dodawać ciapków (czyt. cudzystowy). 4. Wydaje mi się że mimo iż ta biblioteka jest wychwalana to jednak jest chyba nieco męcząca. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 20:58 |