![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z zalogowaniem się do Banku za pomocą curla. Curl nie jest mi obcy jakkolwiek nigdy jeszcze nie używałem go z SSL. I teraz pojawia się problem... Zaraz po wejściu na stronę główną dostaje długie ciasteczko, potem odrazu zostaje przekierowywany na następną stronę, gdzie zostaje do adresu za pomocą GET'a przypięty rid=....., który jak mniemam jest generowany poprzez moje ciasteczko, które wcześniej dostałem. Tutaj jest miejsce na login, który mogę wpisać. I teraz jak się za to zabrać? Wszystkie serwisy oparte na cookies, nie są jakimś nadzwyczajnym problemem....wejscie na strone, ciasteczko, potem znowu wejscie, ciasteczko, dane post i juz sie ma to co sie chce. Tu natomiast mam problem. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
Poniżej funkcja realizująca zapytanie cookie, post.
Jakby ktoś mógł mi jeszcze rozjaśnić funkcje (ale dokładnie) //curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, FALSE); //curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST, 2); to byłbym wdzięczny.... Poniżej przedstawię jeszcze jak sie ma sprawa: Wpisuje w przeglądarce: www.ebank.pl dostaje ciasteczko Następuje przekierowanie: https://www.ebank.pl/jbank-web/jbank/unlogged/loginUser.do?rid=0.9849224543367993<-identyfikator przy adresie pojawia sie ekran z logowaniem... gdy wpiszę login to wysyła dane POST, gdzie jest moj login i sequenceId=...........(nie wiem skąd to bierze) oraz te długie cookies. Nie ogarniam tego, dlatego pytam sie czy w curlu cały ten mechanizm jest w jakiś sposób zautomatyzowany? I czy te dwie powyższe funkcje powinny załatwić sprawę...? Ten post edytował blackroger 4.03.2009, 22:22:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 08:19 |