![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wstepie chcialem przeprosic za zasmiecanie. Jestem uczniem pierszego roku technikum. Dostalem do napisania prace ktora bedzie zawierac laczenie sie z baza, usówanie, dodawanie, edycje rekordow. Mam juz laczenie i usowanie, lecz z dodawaniem i edycja nie mam pomyslu co zrobic.. Widzialem juz wiele skryptow ale niewiem jak je polaczyc mam taki program glowny:
Kod <html> <body> <title>Strona startowa</title> <?php $imie=$_GET['imie']; $nazwisko=$_GET['nazwisko']; $haslo1=$_GET['haslo1']; $haslo2=$_GET['haslo2']; if ($haslo1==$haslo2) { $link=mysql_connect("nazwa_serwera_bazy","nazwa_bazy","haslo"); mysql_select_db("nazwa_bazy"); $r = mysql_query("SELECT * FROM samochody"); while ($w = mysql_fetch_row($r)) { echo "$w[0] ,$w[1], $w[2], $w[3], $w[4]; <a href=\"usun.php?rejestracja=$w[3]\">Usuń </a> "; } mysql_free_result($r); mysql_close($link); echo '<a href="dodaj2.php"> Dodaj nowy </a>'; echo "<b>Blad! hasla nie sa zgodne</b>"; } ?> </body> </html> Oraz usowanie: Kod <html> <body> <?php $rejestracja=$_GET['rejestracja']; $link=mysql_connect("nazwa_serwera_bazy","nazwa_bazy","haslo"); mysql_select_db("nazwa_bazy"); $r = mysql_query("DELETE FROM samochody WHERE rejestracja='$rejestracja'"); echo "Usunieto! <a href=\"program.php?rejestracja=$r[3]\">Powrót</a>"; mysql_close($link); ?> </body> </html> Mam jeszcze zaczete dodawanie.php ale nie mam pomyslu jak skonczyc. W kazdym razie chodzi o to zeby w dodawaniu wyskakiwalo jakies okno i pytalo lub moze byc jakias strona. Prosze o pomoc!! Z gory dziekuje! Ten post edytował bolus150 4.03.2009, 15:35:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 14:45 |