![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 11 Dołączył: 5.10.2008 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dzisiaj postanowiłem jak zawsze włączyć komputer i stała się rzecz dziwna. Usłyszałem bardzo głośnie ciągłe brzęczenie. Myślałem, że może wentylator się zapchał, więc wyłączyłem komputer i otworzyłem obudowę. Wyczyściłem wpierw wentylator od procesora, a później od Karty Graficznej. Niestety dalej to samo, więc trochę posłuchałem i wyszło, że to zasilacz w środku. Wziąłem, więc sprężone powietrze i patyczki i wyczyściłem go. Włączyłem i zaczęło normalnie działać. Fajnie. Nie minęło kilka minut i znowu to samo. Powtórzyłem czynność, włączyłem i znowu to samo po kilku minutach. Postanowiłem kompa wyczyścić jeszcze raz, ale porządnie na dworze. Jak widać w tej chwili piszę tą wiadomość i jest ok, ale ile to potrwa, tego nie wiem. Przy podłączaniu do zasilacza, czarnej wtyczki, która podłączona jest z drugiej strony do prądu, zauważyłem, że ten czarny kontakt w zasilaczu rusza się i chciałem go przykręcić, ale nic z tego. Kiedy ruszam tym kontaktem słychać jakiś stukot. W sumie nie wiem ocb już. Postanowiłem przeczytać co google wie na ten temat, ale wie nie dużo. Takiego problemu nie znalazłem. Proszę was o wskazówki, rady i pomoc.
PS. Nie jestem osobą, która zna się nie wiadomo jak na kompach od środka, ale coś tam potrafię w tym kierunku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:56 |