![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam stronę na której wypełnia się formularz i dane zostają zapisane do pliku txt na serwerze. Jednak ten plik robi się coraz większy przez zapisywanie wszystkich danych osób. kod index.php Kod <br><center><form action="formularz.php" method="post"> <table cellspacing="0" class="tekst"> <tr> <td width="200px" valign="top"> Nazwa Firmy:* </td> <td width="230px;"><input type="text" name="nazwa" style="width: 200px;" /></td> </tr> <tr> <td valign="top"> Telefon: </td> <td> <input type="text" name="telefon" style="width: 200px;" /></td> </tr> <tr> <td valign="top"> e-mail: </td> <td><input type="text" name="mail" style="width: 200px;" /></td> </tr> <tr> <td valign="top"> Adres:* </td> <td><input type="text" name="adres" style="width: 200px;" /></td> </tr> <tr> <td valign="top"> Miejscowość:* </td> <td><input type="text" name="miejscowosc" style="width: 200px;" /></td> </tr> <tr> <td>Pola ozaczone gwiazdką (*) są wymagane</td> <td> <input type="submit" value="Dopisz" /> </td> </tr> </table> </form></center> i formluarz.php Kod <?php /********************************************* * plik formularz.php *********************************************/ if(!empty($_POST['nazwa']) and !empty($_POST['adres']) and !empty($_POST['miejscowosc']) and !empty($_POST['opis'])) { $nazwa = trim($_POST['nazwa']); $telefon = (empty($_POST['telefon'])) ? 'nie podano' : trim($_POST['telefon']); $mail = (empty($_POST['mail'])) ? 'nie podano' : trim($_POST['mail']); $adres = trim($_POST['adres']); $miejscowosc = trim($_POST['adres']); $opis = trim($_POST['opis']); // dane pochodz╣ce z formularza $dane = "|Nazwa:|".$nazwa."|telefon:|".$telefon."|mail:|".$mail."|opis:|".$opis."\n"; // przypisanie zmniennej $file nazwy pliku $file = "bazafirm.txt"; // uchwyt pliku, otwarcie do dopisania $fp = fopen($file, "a"); // blokada pliku do zapisu flock($fp, 2); // zapisanie danych do pliku fwrite($fp, $dane); // odblokowanie pliku flock($fp, 3); // zamkniŕcie pliku fclose($fp); echo '<p>Dane zosta│y dopisane!</p>'; } ?> Chciałbym zrobić aby po wypełnienie formularza i kliknięciu buttona został utworzony plik o nazwie takiej jak nazwa firmy czyli np ktoś wpisał w formularzu Nazwa firmy: intel i zostanie utworzony plik intel.txt i do niego zapisane dane z formularza Ale nie wiem jak to wykonań (przeszukałem formu ale nic nie znalazłem ) proszę o pomoc z góry dziękuje Ten post edytował qwe 24.02.2009, 19:04:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:01 |