![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stronę zapisaną jako .html i działa ładnie, tak samo pod IE tak samo pod FF, K-Meleonem, Operą. Na dodatek się waliduje.
Zapisuję sobie tę stronę do .php. Robie sobie taki myk, że np. menu strony chce includować z osobnego pliku np. menu.php. Wszędzie ładnie działa aż tu nagle pod IE się ry.pie. Cały includowany blok przesuwa mi o x pikseli (na oko to gdzieś ze 20-30) w dół, tak, jakby coś nad tym miało być? Kiedy np. chce includować sobie metatagi i mam je w osobnym pliku, to przesuwa mi całą treść strony o x px w dół. Ktoś ma pojęcie, od czego to zależy? Co mam zrobić? Pisać funkcję wyświetlające menu i includować bibliotekę a potem wyświetlać? Szlag mnie już trafia na to ie. Nie dołączam plików bo mniemam, że kod html i css jest bez znaczenia, skoro zapisane jako html działa poprawnie, jako .php też do momentu includowania... Mam ustawione doctype rzecz jasna. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:38 |