Witam, mam problem ze zrobieniem edycji danych do konto tzn.
Mam system logowania opary na sessiach i chciałbym zrobić wyciąganie danych z bazy gdzie login jest równy loginowi na który użytkownik się zalogował czyli $_SESSION['user']
więc próbowałem tak:
<?php
function edytdane() {
$_SESSION['user'] = $log;
$db = db();
$zapytanie = \"select * from panel_users where user='$log'\";
if (!$wynik)
{
Nie udało się odczytać danych użytkownika!
';
}
$user = $wiersz[1];
$pass = $wiersz[2];
<table border="0" align="center">
<tr><td><b><center>Login:</cente></b></td><td><b><center>Hasło:</center></b></td></tr>';
echo "<tr><input type='hidden' name='id' value=$id><td><input type='text' name='user' value='$user'></td><td><input type='text' name='pass' value='$pass'></td></tr>'; }
?>
niewyszło
więc spróbowałem tak:
<?php
function edytdane() {
$db = db();
$zapytanie = \"select * from panel_users where user=($_SESSION['user'])\";
if (!$wynik)
{
<tr><td><b><center>Login:</cente></b></td><td><b><center>Hasło:</center></b></td></tr>';
echo "<tr><input type='hidden' name='id' value=$id><td><input type='text' name='user' value='$user'></td><td><input type='text' name='pass' value='$pass'></td></tr>'; }
$wiersz = mysql_fetch_row($wynik);
$user = $wiersz[1];
$pass = $wiersz[2];
echo '
echo "<tr><input type='hidden' name='id' value=$id><td><input type='text' name='user' value='$user'></td><td><input type='text' name='pass' value='$pass'></td></tr>;
}
?>
również nie za działało wywaliło mi tylko stupit argument
nie jestem za bardzo oblatany jeśli chodzi o SESSIE logowania
więc proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu, myślę że odpowiedź jaką uzyskam będzie przejrzysta dla mnie i innych osób, które będą czytać ten temat. Na pewno uzyskana odpowiedź przyda się nie tylko mi, lecz innym osobą również.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Ten post edytował maxil 21.02.2009, 00:10:10