Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Zawartość wybranego elementu jednej tablicy w drugiej
patryk9200

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!

Posiadam stronę internetową, którą postanowiłem przerobić na wersje wielojęzyczną.
Uzyłem do tego tablic:

'language' => array('Wybierz język: ', 'Select Language: ', 'Sprache auswählen: ', 'Choisissez la langue: ', 'Selecteer taal: '),
'plogowania' => array('Podaj dane do logowania w systemie', 'Enter details to log on', 'Geben Sie Details um sich über das System', 'Sil vous plaît soumettre votre login', 'Gelieve uw login'),

którą to mam zapisaną w pliku lang.php.

Aby wyświetlić wybrany element po przełączeniu języka wpisuje echo lang('plogowania');
Posiadam również inną tablicę z zaincludowanym plikiem lang.php:

'a8' => array ( 'id' => 10, 'nazwa' => 'Język', 'fieldname' => 'a8', 'pole' => 'listaRP' , 'checked' => 'first' ),

do której to w miejsce 'Język' muszę przekazać dane z tablicy pierwszej po przełączeniu języka. Próbowałem np. tak:

'a8' => array ( 'id' => 10, 'nazwa' => ''.lang('language').'', 'fieldname' => 'a8', 'pole' => 'listaRP' , 'checked' => 'first' ),

ale z jakiegoś powodu zwraca mi puste pole. Jak to rozwiązać? albo jak w inny sposób pobierac wybrane elementy tablicy1 do tablicy2??

Dodam jeszcze, że skrypt jest zrobiony identycznie jak ten na stronie: http://www.webday.pl/viewtopic.php?f=46&p=3542

Wszystko działa poza elementami z tej drugiej tablicy ;/

Ten post edytował patryk9200 7.02.2009, 01:17:50
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:31