![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Posiadam stronę internetową, którą postanowiłem przerobić na wersje wielojęzyczną. Uzyłem do tego tablic: 'language' => array('Wybierz język: ', 'Select Language: ', 'Sprache auswählen: ', 'Choisissez la langue: ', 'Selecteer taal: '), 'plogowania' => array('Podaj dane do logowania w systemie', 'Enter details to log on', 'Geben Sie Details um sich über das System', 'Sil vous plaît soumettre votre login', 'Gelieve uw login'), którą to mam zapisaną w pliku lang.php. Aby wyświetlić wybrany element po przełączeniu języka wpisuje echo lang('plogowania'); Posiadam również inną tablicę z zaincludowanym plikiem lang.php: 'a8' => array ( 'id' => 10, 'nazwa' => 'Język', 'fieldname' => 'a8', 'pole' => 'listaRP' , 'checked' => 'first' ), do której to w miejsce 'Język' muszę przekazać dane z tablicy pierwszej po przełączeniu języka. Próbowałem np. tak: 'a8' => array ( 'id' => 10, 'nazwa' => ''.lang('language').'', 'fieldname' => 'a8', 'pole' => 'listaRP' , 'checked' => 'first' ), ale z jakiegoś powodu zwraca mi puste pole. Jak to rozwiązać? albo jak w inny sposób pobierac wybrane elementy tablicy1 do tablicy2?? Dodam jeszcze, że skrypt jest zrobiony identycznie jak ten na stronie: http://www.webday.pl/viewtopic.php?f=46&p=3542 Wszystko działa poza elementami z tej drugiej tablicy ;/ Ten post edytował patryk9200 7.02.2009, 01:17:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:31 |