Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][HTML][JavaScript?] Czekboksy i adres odnośnika, Pytanie z kategorii "Jak zrobić, żeby tak i tak"
messmaker

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Mam wyświetloną użytkownikowi listę jego PMów, każdy ma swoje ID (przykładowo, 1, 7, 20, 158). Chciałbym teraz, żeby użytkownik mógł zaznaczyć sobie ile/które PMy chce (checkboksami czy czymkolwiek innym), następnie kliknął "Usuń zaznaczone" (tu jeszcze w miarę łatwo) - i wtedy został przeniesiony na inną stronę, na której zostaną wświetlone tytuły zaznaczonych PMów z pytaniem "czy na pewno chcesz usunąć blablabla".

Kompletnie nie wiem jak odebrać dane z checkboksów, a tymbardziej jak wykonać stronę "pomiędzy" z potwierdzeniem. Jedyna koncepcja, jaka mi przyszła do głowy to:

Użytkownik zaznacza (np. 7, 20 i 158), przekierowany jest na adres potwierdz.php?do=7:20:158 i jeśli zechce usunąć to go do usun.php?do=7:20:158 - z tym bym zobie w zasadzie poradził gdybym tylko wiedział jak odebrane checkboksy (a raczej odpowiadające im ID wiadomości) przekazać do adresu. Mam nadzieję, że jasno wytłumaczyłem swój problem.

Będę bardzo wdzięczny za w miarę gotowe rozwiązanie bez odwoływania do googlowej szukajki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 2.10.2025 - 23:00