Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> SMTP na Windows i PHP
Vengeance

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć wszystkim,

poszukuję pewnego oprogramowania o jasno określonych funkcjach. Może ktoś ma wiedzę czy takowe istnieje, lub jak coś takiego skonfigurować?

Otóz: Jak wiadomo w PHP jest dość spory problem przy tworzeniu stron na localhost z wysyłaniem maili przez mail().

Teraz przyjmijmy scenariusz, gdzie poprawiam jakąś brzydko napisaną stronę. Używa się tam np. bezpośrednio mail() i to w kilku miejscach strony (różne pliki) a adresy email często wpisane są na sztywno. Nie chce mi się więc wszędzie zmieniać tego stanu rzeczy dla testu jakieś tam funkcji...

Marzy mi się taki serwer SMTP a jednocześnie klient. Najlepiej abym uruchamiał program, który wygląda jak czytnik poczty z tymże nasłuchuje na porcie 25 + wspiera wysyłanie ala sendmail (tak aby obsłużył maile słane przez PHP na windows).

Po odebraniu takiego maila (bez znaczenia jaki był nagłówek To:) wrzucał by mi go w podgląd (do skrzynki).

W założeniu da to to, że szybko sprawdzę jakie maile i czy poprawnie wysyła skrypt, oraz nie wyślę żadnego maila gdzieś w świat na podany na sztywno adres. Wszystko ma zostać u mnie na kompie. Jakieś pomysły jak takie coś rozwiązać?

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:23