![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim,
poszukuję pewnego oprogramowania o jasno określonych funkcjach. Może ktoś ma wiedzę czy takowe istnieje, lub jak coś takiego skonfigurować? Otóz: Jak wiadomo w PHP jest dość spory problem przy tworzeniu stron na localhost z wysyłaniem maili przez mail(). Teraz przyjmijmy scenariusz, gdzie poprawiam jakąś brzydko napisaną stronę. Używa się tam np. bezpośrednio mail() i to w kilku miejscach strony (różne pliki) a adresy email często wpisane są na sztywno. Nie chce mi się więc wszędzie zmieniać tego stanu rzeczy dla testu jakieś tam funkcji... Marzy mi się taki serwer SMTP a jednocześnie klient. Najlepiej abym uruchamiał program, który wygląda jak czytnik poczty z tymże nasłuchuje na porcie 25 + wspiera wysyłanie ala sendmail (tak aby obsłużył maile słane przez PHP na windows). Po odebraniu takiego maila (bez znaczenia jaki był nagłówek To:) wrzucał by mi go w podgląd (do skrzynki). W założeniu da to to, że szybko sprawdzę jakie maile i czy poprawnie wysyła skrypt, oraz nie wyślę żadnego maila gdzieś w świat na podany na sztywno adres. Wszystko ma zostać u mnie na kompie. Jakieś pomysły jak takie coś rozwiązać? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:23 |