Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][MYSQL] max_user_connections, sleep
kleszczoscisk

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam i proszę o pomoc

Cytat
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: User user has already more than 'max_user_connections' active connections in /home/upominki/public_html/connect.php on line 8

Taki błąd mi wywala na stronie.

Połączenie nawiązuję tak:
  1. <?
  2. $dbname = 'nazwabazy';
  3. $queryNames = " SET NAMES 'latin2' ";
  4. $link = mysql_connect("localhost","user","pass") or die("<P ALIGN=center>Brak połączenia z bazą. Powiadom proszę administratora.</p>");
  5. $db = mysql_select_db($dbname, $link) or die("<P ALIGN=center>Brak połączenia z bazą. Powiadom proszę administratora.</p>");
  6. ?>

kończę, w ostatniej funkcji skryptu tak:
  1. <?php
  2. ?>

Administrator hostingu pisze mi tak:
Cytat
Polaczenia sa w stanie SLEEP, prosze zatem zapoznac sie z informacjami na stronach mysql co oznacza stan SLEEP dla polaczenia. Konfiguracja serwera nie ma tu znaczenia, problemu musi Pan szukac w skryptach a nie zrzucac go na serwer. Obslugujemy dziesiatki tysiecy stron www, niektore z ilosciami wejsc przekraczajacymi kilka tysiecy na godzine, zatem mamy doswiadczenie w poprawnym konfigurowaniu uslug i ustawien. Pana problem powoduje wadliwy skrypt ktory nie dokancza przeslu danych do mysql, przez co nie wywoluje on polecenia close bo nie moze do niego dojsc. Bez wzgledu czy u nas czy na innym serwerze w innej firmie bedzie sie dzialo tak samo, bo zadna firma hostingowa nie jest jednoczesnie developerem mysql.

HELP...
Czytam manual php, dokumentację mysql ... i nie wiem co zrobić z tym sleep(). Bardzo proszę o wskazówki.

Ten post edytował kleszczoscisk 11.01.2009, 13:30:04
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.12.2025 - 23:39