![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie ponad 2 godziny spędziłem na odpluskwianiu mojego fw z debilnego błędu.
Mój Loader który zajmuje się wywoływanie kontrolera, ma też za zadanie pobrać z niego widok i model. Po czym wykonać model i wrzucić wynik do widoku. Oczywiście inteligentnie w celach testowych napisałem jedną cholerną linijkę w widoku ( dodawanie danych ) żeby sprawdzić czy wyświetli. Tak wiem błąd logiczny architektury MVC, ale to miał być tylko test. W efekcie Loader nadpisywał mi oczywiście dane i nie wiedziałem dlaczego. ![]() Czy da się w jakiś magiczny sposób zablokować wywoływanie metody z klasy w której ona się znajduje? W tym wypadku chciałbym żeby klasa SDL_View nie miała dostępu do swojej metody assign(). Oczywiście po południu przeprogramuję metody dzieląc je na assign() które będzie dodawało dane do istniejących i clear() które je będzie czyściło, ale tak czy siak dobrze by było to wywołanie zablokować. Sorry za to masło maślane powyżej ale już ledwo na oczy patrzę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 01:26 |