![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem. Zrobiłem Flash playera(cos jak youtube) który pobiera dane o filmach z pliku php. ten plik php generuje mi kod xml dla flasha. oto kod:
CODE echo "<?xml version=\"1.0\" encoding=\"UTF-8\"?>\n"; echo "<playlist id=\"Play Lista Usera\" >\n"; $query2="SELECT * FROM authuser where uname='Mateusz'"; $result2 = mysql_query($query2); while ($line2 = mysql_fetch_array($result2)) { $film = $line2["film"]; } $liczba=substr_count($film, '.'); $pieces = explode(".", $film); $licznik=0; foreach ($pieces as $k) { $query = "SELECT * FROM user where id='$k'"; $results = mysql_query($query); while($line = mysql_fetch_assoc($results)) { echo "<vid desc=". $line["nazwa"] ." "; echo "src=". $line["sciezka"] . " "; echo "thumb=".$line["miniatura"]." />\n"; } } echo "</playlist>\n"; mysql_close($link); ?> Jak widać dane pobieranesą dlaużytkownika Mateusz. Jak zrobić aby można było zmieniać użytkowników dynamicznie? czyli np w plku video.html?username=lukasz. i filmy pobierane by bylyby dla uzytkownika lukasz. plik przedstawiony wyzej jest to playlist.php, który generuje kod xml dla flash Ten post edytował kangur91 3.12.2008, 10:56:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:24 |