![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałem zapytać czy można odczytać z poziomu kodu PHP zawartość plików PHP. Chodzi mi mianowicie że mam dwa pliki które zawierają tlumaczenia. I jak wychodzi nowa wersja oprogramowania pojawiaja się w angielskiej wersji nowe tłumaczenia to bym sprawnie mógł sobie zaaktualizować do polskiej wersji. Założenie jest takie mam dwa pliki pl.php i en.php ich zawartość wygląda tak: plik en.php: 'a' => 'b', 'a1' => 'b1', plik pl.php 'c' => 'd', 'c1' => 'd1', Algorytm programu chciałbym by wyglądał w taki sposób: 1) rozbić wiersz po wierszy - czyli poprzez explode wg przecinka 2) rozbić każdy wiersz wg apostrofu 3) i w ten sposób z pliku en.php pobrać najpierw 'a' po czym z pliku pl.php sprawdzić czy istnieje w nim zapis 'a' jeżeli TAK to wyświetl wynik: 'a' => 'd' NIE do wyświetl wynik w innym kolorze: 'a' => 'b' 4) I tak wszystkie wiersze pokolei które są w plikach, a i jeszcze jedno z pomijaniem duplikatów 'a' (bo w anglojezycznej wersji się pojawiają) Będe wdzieczny za jakie kolwiek wskazówki. Ten post edytował xajart 2.12.2008, 18:28:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 10:37 |