![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WIęc tak :
Mam jedną tablice gdzie są user-y id login 1 aaa 2 bbb ... .... Oraz drugą o nazwie GRY id Gracz1 Gracz2 Gracz3 Gracz4 1 aaa ||||| fff ||||| ggg ||||| bbb 1 ccc ||||| rrr ||||| zzz ||||| aaa I teraz co potrzebuje .. Chodzi o zliczenie ile każdy gracz ktory jest w tabeli USERS wystepuje w tabeli GRY w polach (Gracz1 Gracz2 Gracz3 Gracz4) , oraz żeby wyświetliło mi 10 najcześciej występujących. Jak probowałem : [php:1:c0a51ebd78]<?php $users_zapy="SELECT login FROM liga_users "; $users_wyk=mysql_query($users_zapy); $users_num=mysql_num_rows($users_wyk); while ($users_row=mysql_fetch_array($users_wyk) ) { $gracze_zapy="SELECT login , COUNT(login) as ile FROM liga_mecze WHERE Gracz1 ='$users_row[login]' OR Gracz2 ='$users_row[login]' OR Gracz3 ='$users_row[login]' OR Gracz4 ='$users_row[login]' ORDER BY ile LIMIT 10"; $gracze_wyk=mysql_query($gracze_zapy); $gracze_row=mysql_fetch_array($gracze_wyk); echo "$users_row[login] ->>> $gracze_row[ile]"; }//koniec while ?>[/php:1:c0a51ebd78] Niestety COUNT nie chce zadziałać w momencie jak wstawiam COUNT zapytanie wogóle nie działa. I co tu zrobić ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 04:46 |