![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Przeczytałem dużą część tematów o przepisywaniu linków na forum. Przetestowałem tutorial jednego z użytkowników, zadziałało, super ![]() Ale teraz chciałem zastosować to w swojej stronie i kicha :/ Sprawa wygląda tak: konstrukcja pliku index.php Kod <?PHP include('includes/head.php'); $page=$_GET['id'].'.php'; if (file_exists($page)) include($page); else include('home.php'); include('includes/foot.php'); ?> I teraz, jeśli chcę dostać się do strony z newsami tak wygląda link do strony: Kod <a href="index.php?id=news">News</a> A tak wygląda plik .htaccess wg. jednego z tutoriali na forum: Kod RewriteEngine On RewriteBase /~ttk-style RewriteRule ^News$ index.php?id=news [L] No i nie działa. Nie wiem co mam poradzić, gdyż z zakresu przepisywania linków jestem zielony. Ale chciałbym w końcu nauczyć się to stosować, po prostu muszę ![]() Aha, to wszystko jest uruchomione na komputerze, serwer lokalny WebServ 2.0. Nie testowałem na zwykłym serwerze, chciałem na razie to sprawdzić u siebie. Podejrzewam, że mam problem z linkiem, tzn. wartość href'a w linku jest błędna. A może jakiś inny styl stworzenia strony, inny szablon, który mógłbym zastosować. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 19:09 |