![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę żeby po zalogowaniu użytkownika w zmiennych sesyjnych były zapamiętywane: id_uzytkownika i jego imie pobrane z tabeli zeby potem mozna je bylo wyswietlic na kazdej stronie dostepnej po zalogowaniu, a przy uzyciu funkcji ZF do sesji nie udaje mi sie potem wyswietlic wartosci zmiennych sesyjnych.
Klasę kontrolera logowania: class AuthController extends Zend_Controller_Action zrobiłem wg tego tutoriala: http://developer.denken.com.br/wp-content/...nd-auth_105.pdf W funkcji odpowiedzialnej w tym kontrolerze za logowanie po tym jak juz zweryfikowano tozsamosc logujacego dałem:
Jak zamiast tych funkcji Zend Frameworka zrobię w normalnym PHP to o dziwo działa.
W funkcji odpowiadającej za wylogowanie w tym kontrolerze dodałem:
Na innych stronach dostepnych po zalogowaniu w kontrolerach umieszcza się funkcję: public function preDispatch() { } Nic w niej związanego z sesjami nie dodawałem. I jak próbuję na dowolnej stronie dostępnej po zalogowaniu wyświetlić wartości zmiennych sesyjnych: To nic się nie wyświetla, dlaczego ? Ten post edytował nieraczek 13.11.2008, 14:07:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:46 |