![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie znam wogóle php, ale zamierzam się go powoli uczyć. Moje pytanie dotyczy dokładnie strony www. Więc mam stronę podzieloną na 3 divy z których najczęściej korzystam. Jest to lewy div (w którym są linki do pozostałych stron) w trzecim divie (od prawej) jest to samo co w pierwszym. Natomiast w drugim jest pole do tekstu itp. U mnie jest tak że np. na stronie głównej są tam newsy, a na poradnikach, poradniki (proste i logiczne). Natomiast denerwujące jest to że jak chce zmienić coś w linkach (lewy i prawy div) to muszę na każdym pliku to zmieniać (strona główna jest w php ponieważ tam są newsy które tego wymagają, a pozostałe są w html.). I tu moje pytanie:
Co mam zrobić żeby lewy i prawy div były takimi divami które edytując edytuje na wszystkich stronach, a to pole tekstu aby można było indywidualnie edytować? Coś takiego jest np. na stronie www.simy.focus.pl. Moja strona: http://www.centrumsimy.cba.pl/logowanie/no...rona/index.html (wchodzcie tylko pod ten link bo w głównym katalogu jest stary lay. Serdecznie pozdrawiam. Ten post edytował MysticPL 25.10.2008, 17:58:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:54 |