![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam do was pytanko, czy ktoś może spotkał się już z czymś takim.
Posiadamy bazę danych w firmie z produktami i osobną bazę danych w sklepie internetowym. I teraz tak. w Sklepie internetowym jest ok 3000 produktów a w bazie w firmie jest 4500 produktów Każdy produkt ma swój symbol i chodzi teraz o aktualizacje produktów w sklepie internetowym. Aktualizacja dotyczyć się tylko będzie ceny i ilości produktu. Jeżeli wszystko jest ok to nie będzie aktualizować. Mam wygenerowany automatycznie plik tekstowy z produktami z firmy w postaci: symbol|stan|cena I teraz jak najlepiej to zrobić aby zaktualizować te dane na sklepie www ? Dodam tylko że ta operacja będzie się wykonywać raz na 24 godziny. Myślałem o tym aby wczytać ten plik, lecieć po kolei z zapytaniami WHERE kod=symbol i jeżeli istnieje to zmieniać mu dane, jeżeli nie to leci dalej, ale to i tak wykona się 4500 razy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) co mnie nie ciekawi. Proszę o jakąś rade. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:33 |