Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [?] Jak usunąć zawartość pola tekstowego po odznaczeniu checkbox'a?, jest coś takiego w ogóle możliwe?
Marr

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Tak, to znowu ja. Tym razem mam problem taki: Mam formularz w którym pojawiają się pola tekstowe jeżeli checkbox w danym wierszu jest zaznaczony. Jeżeli go odznaczymy a później zaznaczymy jeszcze raz pokazuje nam się stara wartość. Da się jakoś wyczyścić zawartość tego pola tekstowego przy odznaczeniu checkboxa? Będę bardzo wdzięczny jeżeli ktoś mi podpowiem Mój kod który zawiera ten formularz wygląda tak:
  1. <?php
  2. $zapytanie = mysql_query("SELECT * FROM uslugi ORDER BY nazwa");
  3.            while($wynik = mysql_fetch_array($zapytanie)){
  4.              echo '<tr>
  5.            <td width="200px">
  6.            <input type="checkbox" name="checkboxy[]" value="'.$wynik['id'].'" onclick="document.getElementById('.$wynik['id'].').style.display = this.checked ? 'block'&nbsp: 'none'; this.form.elements['mnoznik[]'].disabled = this.form.elements['nazwa3'].disabled = !this.checked" />'.$wynik['nazwa'].'</td>
  7. <td width="75px"><div id='.$wynik['id'].' style="displa: none">
  8.    <input type="text" style="widt:20px" name="mnoznik[]"  />szt.
  9. </div></td>
  10. <td align="left" width="50px"> cen: </td><td align="right"> '.$wynik['cenabrutto'].' zl</td>
  11.                    </tr>
  12.            ';}
  13. ?>

P.S. tak, zdaję sobie sprawę, że wsadzanie div'a w komórke tabeli to bluźnierstwo i w ogóle katastrofa, ale nie o tym mowa. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:56