![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam mała łamigłówkę i pomyślałem, że poproszę o pomoc bardziej doświadczonych w aplikacjach internetowych. Pisze program do księgowości i magazynowania, mam problem, jestem na etapie zaprojektowania tabeli baz danych dla dokumentów, zaczynam pierw od Faktury, cały formularz jest już gotowy. Problem leży w tym, że chce zrobić ją aby była jak najbardziej wygodna do zapisu i odczytu. Dane z faktury będą również używane przy innych dokumentach i odwrotnie, np. wystawianie Faktury na podstawie WZ (wydane na zewnątrz). Jak mają nazywać się kolumny w tabeli aby były wygodne? Tak jak pola w formularzu? Nie wiem jak dobrze wytłumaczyć mój problem. Ogółem proszę o zasugerowanie struktury tabeli w MySQL dla przechowywanie dokumentów. Pozdrawiam, Łukasz. PS: Jak najlepiej przechowywać tablice w MySQL? Serialize odpada bo nie potrzebnie dużo zajmuje i krzaczy się ze znakami typu: " \ etc. -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:15 |