![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 35 Dołączył: 5.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ta procedura jest poprawna? Jej założeniem jest zwiększenie licznika w forum i we wszystkich rodzicach.
Kod DELIMITER // DROP PROCEDURE IF EXISTS `forumAddedPost` // CREATE PROCEDURE `forumAddedPost`( IN argForumId INT ) BEGIN UPDATE forum SET postNo = postNo +1 WHERE forumId = argForumId; DECLARE varParentId INT DEFAULT 0; SELECT parentId FROM forum WHERE forumId = argForumId INTO varParentId; IF varParentId != 0 THEN CALL forumAddedPost( varParentId ); END IF; END // DELIMITER; Wyświetla się mi błąd: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DECLARE varParentId INT DEFAULT 0; SELECT parentId FROM forum WHERE foru' at line 9 A i jeszcze jedno jaki będzie odpowiednik polecenia sql równoważnego z takim oto poleceniem PHP:
edit --> dodałem tytuł i poprawiłem zapytanie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował barthpl 1.09.2008, 16:33:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 00:01 |