![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 40 Dołączył: 20.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, chciałem napisać sobie skrypt, który po wybraniu pliku tekstowego (wczesniej odpowiednio spreparowanego) wyodrębnił by z niego stringi. Plik mógłby wyglądać np. tak :
CODE string1 string2 string3 Napisałem sobie już kod który zapisuje plik tekstowy do tablicy, a nastepnie przy pomocy pętli while wyodrębnia pierwszy string. CODE $fileway = "email.txt"; //sciezka do pliku $handle = fopen($fileway, "r"); $emails = fread($handle, filesize($fileway)); $tablica = array(); $tablica = $emails; $var = 0; $email = ""; while($tablica[$var] != ' ') { $email .= $tablica[$var]; $var++; } Dalej chciałem zrobić kolejną pętle dzieki której mógłbym w ten sposób wyciągnąć wszystkie stringi z pliku, ale nie mam pojecia jak to dobrze zrobic. Myslalem, że można by zrobić to w ten sposób że po każdym wyodrebnieniu stringa zostaje on zapisany w bazie mysql, nastepnie nadrzędna pętla while ponownie wykonuje to samo rządanie i zapisuje kolejny string do bazy danych. Jak myslicie jak powinienem to rozwiązać? Co zrobić zeby skrócić czas wykonywania skryptu? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:41 |