![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutuaj opisalem problem od strony webowej http://forum.php.pl/index.php?showtopic=10...t=0#entry506480
Problem polega na odpalaniu kodu PHP w dowolnym miejscu w necie za pomoca skryptu JS, ktory moze byc wykonany praktycznie wszedzie... Lecz wpadlem na cos... Jak dzialaja statystyki webowe? (analytics, gemius) ![]() Nie wiem czy dobrze to wydedukowalem, ale: 1. Skrypty statystyczne odwoluja sie do plikow *.gif (gemius - redot.gif) 2. Nastepnie na podstawie wywolan do pliku graficznego okresla sie jego ewentualne parametry (redot.gif?a=sadasd) 3. Analizuje sie i skleja w kupe wywolania pliku graficznego Jest to o tyle lepsze ze nie jest wywolywany zaden skrypt PHP wiec problem o ktorym pisalem wyzej nie istnieje. Ale pojawia sie cos czego nie potrafie. Jak szybko i zwinnie nasluchiwac i zapisywac ewentualne requesty do tego pliku graficznego? Od mlotkowej strony takie wywolanie zapisywane jest w logach serwera, mozna by je przeczytac i sparsowac (ale czy to najlepsze rozwiazanie?) 1. Otworz plik z logami 2. przelec i regexpem 3. sparsowac parametry 4. zapisac do bazy Mysle ze daloby rade... narazie nic innego mi do glowy nie przychodzi. Napewno o czyms nie wiem i kombinuje pod gore. Prosze o pomoc, komentarz, cokolwiek - z gory dziekuje Ten post edytował Pucy 18.08.2008, 12:11:11 -------------------- TESTWIEDZY.PL - Przetestuj swoją wiedzę...
Nie ma rzeczy niemożliwych. Niemożliwe wymaga jedynie więcej czasu... Pracujemy na Ciebie! - MINDFLOW.PL |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:22 |