Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [JavaScript]Wyślij - tylko gdy nie ma błędu, Co zrobić aby opcja wyślij była aktywna tylko gdy pola są wypełnione
Trojan

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

stworzyłem sobie taki formularz który sprawdza poprawność danych za pomocą 2 funkcji sprawdz(); oraz haslo();
  1. <input name="login" type="text" onkeyup="sprawdz('Login', this.value);">
  2. <input name="mail" type="text" onkeyup="sprawdz('Email', this.value);">
  3. <input name="pass" type="password" onkeyup="haslo();">

Jak można sprawdzić czy wszystkie funkcje zwróciły pozytywny wynik ? abym mógł zastosować poniższy kod:
  1. if('funkcje wykonane prawidłowo'){
  2. document.getElementById('submit_td').innerHTML = '<center><input type="submit" value="Stwórz"></center>';
  3. }else{
  4. document.getElementById('submit_td').innerHTML = '<center><input type="submit" value="Stwórz" disabled="disabled"></center>';
  5. }

Obecnie każda funkcja po wykonaniu zapisuje informacje do Diva aby inna funkcja sprawdzająca poprawność całego formularza mogła te dane odczytać. Oczywiście nie jest to profesionalne rozwiązanie i raczej mnie nie zadowala. Istnieje może szansa aby zmienne z jednej funkcji były dostępne w innej questionmark.gif

goglowałem szukałem i jedyne co znalazłem to to: http://www.informatyka.ibt.pl/javascript/zmienne.htm (ale nie działa)
Kod
Zmienne deklarowane za pomocą instrukcji var zawsze są zmiennymi globalnymi, nawet jeśli ich deklaracja odbyła się w ciele funkcji. Jeżeli zmienna jest deklarowana w ciele funkcji a instrukcja var zostaie pominięta - zmienna taka jest traktowana jako lokalna.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:25