![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam tutaj prosty skrypt wyświetlający newsy z bazy danych, chciałbym aby na jednej stronie wyświetlało mi tylko 10 newsów, jak to zrobić? Tyle szukałem na google i forum i coś tam było ale jakoś nie wychodziło mi dostosowania tego do mojego kodu. Z góry dzięki.
Kod <html>
<head> <style> .reg { font-family : Verdana, serif; font-size : 13px; font-weight : bold; background-color : #a9c8d8; } .tab { font-family : Verdana, serif; font-size : 11px; font-weight : normal; background-color : #d4e6ef; } </style> </head> <body> <?php mysql_connect('localhost', 'root' , 'krasnal'); mysql_select_db("logowanie"); $query = mysql_query("select * from newsy order by data desc limit 0,6"); while($rekord = mysql_fetch_array($query)) { echo ' '; echo '<table class="tab" border="0" width="40%" align="center">'; echo '<tr>'; echo '<td colspan="2" class="reg"><center>'.$rekord[1].'</center></td>'; echo '</tr>'; echo '<tr>'; echo '<td colspan="2">'.$rekord[2].'</td>'; echo '</tr>'; echo '<tr>'; echo '<td>Dodał: '.$rekord[4].', Dnia: '.$rekord[3].'</td>'; echo '<td>Komentarzy [133]</td>'; echo '</tr>'; echo '</table>'; } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:10 |