![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. A ja jak zwykle z głupim pytanie do was przychodzę
![]() Obecnie obsługa błędów w moim FW sprowadza się do wywołania metody statycznej trigger() klasy Event, która to przekazuje nazwę błędu ( identyfikator ) i parametry którymi są zazwyczaj informacje dodatkowe o błędzie do handlera. Właśnie przetestowałem sobie inny sposób... znany od zarania dziejów. Czyli throw new Exception połączone z plikiem ErrorListener.php w którym mam
Dobra ale gdzie tutaj pytanie. Otóż wywołań Event::trigger(ERR_...) mam około stu ![]() i zwyczajnie zastanawiam się czy się opłaca to zmieniać. Jedynym problemem który stwarza mi obecna koncepcja, jest związany ze zmianami we frameworku. Każdy bzdurny błąd który jest wynikiem zmian w FW, powoduje nie tyle nie uruchomienie domyślnej obsługi błędów, co najczęście produkcję czystej białej strony bez czegokolwiek... Z kolei inny problem stanowi dla mnie nowe rozwiązanie gdyż niektóre błędy są na zasadzie E_NOTICE czyli nie powinny zabijać dalszego parsowania strony. Niestety użycie wyjątków bez bloku try/catch spowoduje to. Jeśli da się to w jakiś sposób obejść to poświęcę te 2 dni na przepisanie obsługi błędów. Za wszelkie pomysłu, uwagi czy krytykę mojej daleko idącej głupoty będę bezgranicznie wdzięczny ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:26 |