![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam formularz i listę rozwijaną. Czy da się za pomocą metody post zapamiętać wybór, tak aby przy weryfikacji lub po wysłaniu nie powracał do pierwszej pozycji? Kod <form name="form" action="test.php" method="post">
<select name="test"> <option value="aaa">aaa</option> <option value="bbb">bbb</option> <option value="ccc">ccc</option> <option value="ddd">ddd</option> <option value="eee">eee</option> </select> <input type="submit" value="Wyślij" /> </form> Ten post edytował Szunaj85 9.10.2012, 16:36:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kogo tu posłuchać? (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif)
Jak wcześniej już pisałem u mnie sesje działają do czasu aż zostanie wciśnięty przycisk wyślij czyli formularz zostanie wysłany wtedy traci te dane. Zauważyłem, że likwiduje ją ten kawałek kodu znajdujący się w warunku if gdy wiadomość wysłana. Da się ją jakoś uratować? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kogo tu posłuchać? (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) Wszystkich (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) I poskładać do kupy wszystkie informacje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jak wcześniej już pisałem u mnie sesje działają do czasu aż zostanie wciśnięty przycisk wyślij czyli formularz zostanie wysłany wtedy traci te dane. Eeee, coś kłamiesz. Pewnie zapomniałeś na samym początku strony dać session_start(). No to masz gotowca, skleconego z tego co koledzy już napisali.
Ten post edytował bostaf 12.10.2012, 19:53:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 06:28 |