![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałbym stworzyć zewnętrzny serwer do pobierania danych z SQL, oraz do wykonywania prostych operacji za pośrednictwem klasy mPDF (protokół http) Czy możecie mi napisać na co powinienem zwrócić uwage przy zakupie takiego serwera? Lub co będzie kluczowe? Zależy mi na przetrzymywaniu bardzo dużej ilości danych oraz o błyskawicznym dostępie do nich za pośrednictwem API i protokołu http. Będę wdzięczny za pomoc:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Projektu nie ma jeszcze:) INSERT 10% UPDATE 90% i selecty.
To może nakreślę jeszcze to co chcę osiągnąć. Mam tabelę z danymi analitycznymi: ilość poprawnych odpowiedzi, ilość niepoprawnych odpowiedzi Chcę stworzyć bazę danych która w błyskawiczny sposób będzie prezentowała mi dane matematyczne pochodne tych opisanych wyżej, czyli np: - ilość wszystkich odopwiedzi - procent poprawnych odpowiedzi, - czas odpowiedzi na wszystkie pytania I chcę je mieć już w formie przygotowanej (aktualizacje rekordu mają działać na zasadzie przyrostu) Z tą ilością tabel to przesadziłem, bo chodzi o tabele kontekstowe. I nie przemyślałem tego w momencie pisania postu;P Mam testy, użytkowników i grupy użytkowników i chodzi o stworzenie tyc hdanych przyrostowych w danym kontekście, tabele: users_global (dane globalne ogólne) (key: user_id) users_tests (dane użytkowników w kontekście konkretnych testów) (key: user_id, test_id) groups (dane globalnie ogólne dla grupy) (key: group_id) groups_tests (dane grup z podziałem / kontekście testów) (key: group_id, test_id) groups_tests_users ( dane grup z podziałem na testy i użytkowników) [początkowo myślałem, że wejdziemy w schemat user1_global user2_global - ale to był bład myślowy] To jest tylko 10% schematu jaki chcę ogarnąc. Do tego dochodzi 6 typów testów. W tym momencie rekordem atomowym jest odpowiedź na pytanie (1/0 poprawna/niepoprawna) która ma klucze (id, user_id, test_id, group_id...) i dzięki tym kluczom mogę pobierać te rekordy, które odpowiadają konteksowi przeliczyć i zaprezentować te dane matematyczne. Ale to jest mocno obicążeniowe, dlatego decyzja o zmianie na mechanikę przyrostową na zewnętrzenj bazie i szybszym serwerze. Ten post edytował mindspeo 10.10.2012, 11:41:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 05:23 |