Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [SOLVED] Zbędny, dynamiczny kod z nieznanego źródła
Lewiatan

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Mam dość dziwny, a za razem ciekawy problem.

Na stronie z portfolio jest lista z wykonanymi pracami. Każdy blok ma miniaturkę, oraz nagłówek i krótki opis (nie trudno zauważyć). Problem polega na tym, że "coś" dodaje znacznik "font" do nagłówka i opisu. Co najciekawsze, pierwszy nagłówek jest ok, a reszta jest "upiększona".

Jeśli wejdziemy na stronę przez ten odnośnik to jest jeszcze inaczej. Pierwsze cztery nagłówki i opisy są ok, dalej już z dodatkami.

Na początku myślałem, że to tagi dołożone przez CKeditor, ale nie, wyniki w bazie są czyste. Jak spojrzeć w źródło to też jest czysto, dopiero w konsoli widać dodatkowy tag.

Wyłączałem (wręcz usuwałem z kodu) wszystkie skrypty. Dalej to samo. O dziwo, kiedy odpali się stronę w IE9 wszystko jest OK.

Na innych podstronach problem nie występuje.

Może ma ktoś z Was pomysł co to może być? Mi pomysły na dalsze dochodzenie się wyczerpały.

Mój stan na chwilę obecną: (IMG:http://cdn.overclock.net/c/c2/c295f310_jackie-chan-meme.png)

Ten post edytował Lewiatan 9.10.2012, 19:44:36
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Lewiatan

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(viking @ 9.10.2012, 19:04:59 ) *
Przecież masz w źródle strony też. + pozostały śmietnik jaki robi źle ustawiony ckeditor.

Zwracam honor. Teraz w źródle też są font tagi. Wcześniej ich nie było.

Cytat(redeemer @ 9.10.2012, 20:24:22 ) *
Mi to wygląda na błędny kod html, a przeglądarki już same na podstawie przewidywania starają się go naprawić (dlatego np w IE działa). Na przykładach które podałeś wygląda na to, że w rekordzie Exantis jest otwarty, ale niezamknięty tag <font>. Nawet w IE widać różnicę w wyświetlaniu pomiędzy tym rekordem, a resztą na stronie.

Hmm... faktycznie, nie zwróciłem wcześniej uwagi, że różnica jednak jest. Szybko zerknąłem na kod i póki co nic nie wypatrzyłem, ale błędny html jest jakimś tropem i tłumaczyłoby takie zachowanie. Z pewnością się temu przyjrzę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Cytat(kokers @ 9.10.2012, 20:25:28 ) *
czy wpis "Exantis" jest czysty w bazie? bo wywala się po raz pierwszy na tym:

1. TEXT::limit_chars($item->description, 180, '...', true)

i na wpisie Exantis

Tak, wpis jest czysty. Nagłówek jak i opis. Tym bardziej, nagłówek jest wpisywany przez standardowy input więc ciężko go zaśmiecić.

EDIT
załapałem o co chodzi. Zaraz sprawdzę.

EDIT2
Case Solved. Oboje Panowie trafiliście w sedno. W opisie exantis był otwarty font tag (punkt dla "kokers") przez co przeglądarka dalej próbowała to naprawić (punkt dla "redemeer"). Double facepalm na moje przeoczenie, ale po prostu sprawdzałem kolejne wpisy które były "nieteges".

Dzięki wielkie za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował Lewiatan 9.10.2012, 19:40:42
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.12.2025 - 20:41