Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [SOLVED] Zbędny, dynamiczny kod z nieznanego źródła
Lewiatan

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Mam dość dziwny, a za razem ciekawy problem.

Na stronie z portfolio jest lista z wykonanymi pracami. Każdy blok ma miniaturkę, oraz nagłówek i krótki opis (nie trudno zauważyć). Problem polega na tym, że "coś" dodaje znacznik "font" do nagłówka i opisu. Co najciekawsze, pierwszy nagłówek jest ok, a reszta jest "upiększona".

Jeśli wejdziemy na stronę przez ten odnośnik to jest jeszcze inaczej. Pierwsze cztery nagłówki i opisy są ok, dalej już z dodatkami.

Na początku myślałem, że to tagi dołożone przez CKeditor, ale nie, wyniki w bazie są czyste. Jak spojrzeć w źródło to też jest czysto, dopiero w konsoli widać dodatkowy tag.

Wyłączałem (wręcz usuwałem z kodu) wszystkie skrypty. Dalej to samo. O dziwo, kiedy odpali się stronę w IE9 wszystko jest OK.

Na innych podstronach problem nie występuje.

Może ma ktoś z Was pomysł co to może być? Mi pomysły na dalsze dochodzenie się wyczerpały.

Mój stan na chwilę obecną: (IMG:http://cdn.overclock.net/c/c2/c295f310_jackie-chan-meme.png)

Ten post edytował Lewiatan 9.10.2012, 19:44:36
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
kokers

-----

W bazie wygląda, że jest czysto - "Czarli Meble" na jednej podstronie jest z tym tagiem a na innej (tej z sort-em) już nie ma tego tagu.
żaden JS też tego nie robi - w FF mam domyślnie JS wyłączony, a tag pomimo to jest tam.

W jaki sposób wyświetlasz te bloki? Jakiej funkcji używasz do tego? Jak wygląda jakaś pętla?

W IE9 jest dokładnie to samo, więc musi to być coś przy echo. coś w samym skrypcie wyświetlającym te bloki.

PS. Wyłącz sobie wyświetlanie błędów na stronie........ cała gama informacji.

+Quote Post
Lewiatan

-----

Cytat(kokers @ 9.10.2012, 19:45:07 ) *
W jaki sposób wyświetlasz te bloki? Jakiej funkcji używasz do tego? Jak wygląda jakaś pętla?

Funkcja która pobiera dane:
  1. private function _get_projects($sort_by = 'deadline')
  2. {
  3. $direction = 'DESC';
  4.  
  5. if ($sort_by == 'name') $direction = 'ASC';
  6.  
  7. return ORM::factory('project')->where('published', '=', 1)->order_by($sort_by, $direction)->find_all();
  8. }

Widok:
  1. foreach ($portfolio as $item)
  2. {
  3.  
  4. $img_path = $config->read_path.$config->portfolio['portfolio']['folder'].'/';
  5.  
  6. $services = $item->todo->where('done', '=', 1)->find_all();
  7.  
  8. $class = '';
  9. foreach ($services as $service)
  10. {
  11. $class .= ' '.url::title($service->service->title);
  12. }
  13.  
  14. echo '<div class="portfolio_box'.$class.'" data-date="'.date('y-m-d', $item->date_published).'">';
  15. echo '<div class="preview">';
  16. echo html::image('media/images/screen.png', array('class'=>'screen', 'alt'=>''));
  17. echo html::anchor('portfolio/profile/'.$item->id.'-'.URL::title($item->name, '-', true), html::image($img_path.$item->thumb, array('alt'=>$item->name)));
  18. echo '</div>';
  19. echo '<div class="description clearfix">';
  20. echo '<h2>'.$item->name.'</h2>';
  21. echo TEXT::limit_chars($item->description, 180, '...', true);
  22. echo html::anchor('portfolio/profile/'.$item->id.'-'.URL::title($item->name, '-', true), 'Profil firmy');
  23. echo '</div>';
  24. echo '</div>';
  25. }

Cytat(kokers @ 9.10.2012, 19:45:07 ) *
PS. Wyłącz sobie wyświetlanie błędów na stronie........ cała gama informacji.

Dzięki, wyłączone (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.12.2025 - 14:12