![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chciałbym, by osoba zalogowana mogła zmienić swoje hasło, jednak nie mogę się z tym uporać. Po wysłaniu danych tworzy się nowy wiersz w tabeli, w którym jest zawarte wprowadzone nowe hasło.
Oto kod:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie widzisz czemu tak się dzieje? Masz w indexie:
więc zapytanie wykonuje się za KAŻDYM RAZEM gdy odpalasz index.php, jednak przed zalogowaniem zmienna $nick jest pusta, więc nie znajduje takiego rekordu w bazie do aktualizacji, po zalogowaniu w zmiennej $nick jest już prawidłowy nick z bazy, ale $nowehaslo jest ciągle puste, więc zapytanie czyści komórkę z hasłem... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie widzisz czemu tak się dzieje? Masz w indexie:
więc zapytanie wykonuje się za KAŻDYM RAZEM gdy odpalasz index.php, jednak przed zalogowaniem zmienna $nick jest pusta, więc nie znajduje takiego rekordu w bazie do aktualizacji, po zalogowaniu w zmiennej $nick jest już prawidłowy nick z bazy, ale $nowehaslo jest ciągle puste, więc zapytanie czyści komórkę z hasłem... dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) a już miałem porzucić ten skrypt (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) Przeprawiłem to na takie coś:
i wszytko działa jak powinno (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ------------ Mam jeszcze kilka drobnych pytań. Dał by ktoś gotowe komendy na pobieranie danych z bazy do tablicy zmiennej globalnej SESSION, oraz na wysyłanie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 20:05 |