![]() |
![]() |
--zend-- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Mam czysto teoretyczne pytanie. Otóż, chcę stworzyć projekt portalu internetowego połączonego ze sklepem internetowym w technologii ZF. Chcę do tego wykorzystać CMS'a WORDPRESS. Pytanie może i dziwne, ale jak połączyc ze soba Zend'a z Wordpress'em. Chciałem w tej sytuacji wykorzystać tylko technologię ZF, ale pytanie brzmi, czy nieuniknionym jest korzystanie gotowych funkcji WP do wyswietlania tresci na stronie? Czy mogę korzystać w pewnien sposób tylko z ZEND'a za pomocą rozbudowanych zapytań MySQL? Pytanie też, czy jest mozliwość rozbudowania bazy danych w WP i jak tym zarządzać? Jeszcze nigdy nie spotkałem sie z wykorzystaniem CMS'a jaki proponuje WORDPRESS. Dotychczas miałem do czynienia z prostym CMS'em stworzonym przez firme, w której kiedyś pracowałem, gdzie zapytania do bazy musiałem generować sam. Przyznaje, że jestem początkującym w ZF i WP, dlatego chciałbym się dowiedzieć jak dobrze rozpocząć projekt. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie WP to nie tylko CMS, ale również dobry framework do budowania przeróżnych stron. Jeśli Twój portal nie jest jakiś super duży, na Twoim miejscu zastanowiłbym się, czy sam WP nie wystarczy.
Napisz krótko co dokładnie ma być na tym portalu, a na pewno dostaniesz odpowiedź czy jest sens używania obu frameworków na raz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 17:18 |