![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niedługo, wraz ze znajomymi, będziemy uruchamiali stroną internetową (a właściwie dwie: jedną polską, drugą miedzynar. - ale obie bardzo podobne).
Na obydwóch będą pewne płatne elementy. Dlatego też, na obydwóch, będą potrzebne regulaminy. O ile dla polskiej wersji, nie powinno być większego problemu z regulaminem (jakaś kancelaria prawna prędzej czy później zrobi i dorobi aby było ok), o tyle dla wersji globalnej mam wątpliwości. Nie wiem czy jakaś kancelaria w PL robi takie rzeczy? Co prawda nie dopytywałem się jeszcze, ale jakoś podchodzę z rezerwą i pewną nieufnością do tego. Ktoś może miał z takim czyś do czynienia? Przy okazji - jak to jest z odpowiedzialnością przy regulaminie - jesli firma zrobi mi na stronę regulamin, to ona odpowiada za wszelkie problemy z tego wynikające? skąd mam mieć pewność, że ona zrobiła wszystko na tip top, abym się nie martwił na przyszłość? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawnik biorący odpowiedzialność za swoją pracę... ubawiłem się - jak takiego znajdziesz to daj znać ;-)
Niestety to taki sort, że podejmują się wszystkiego, nawet rzeczy na których się nie znają, bo tylko kasa się liczy. Jedyna szansa na pociągnięci ich do odpowiedzialności za swoje czyny to proces cywilny za "błąd w sztuce". Niestety niegdyś prestiżowe zawody typu prawnik, lekarz, notariusz, ksiądz się bardzo zdewaluowały i dzisiaj to banda chciwych konowałów. Oczywiście znajdzie się zawsze jakiś uczciwy, ale jako grupa zawodowa jest to dno i dwa metry mułu. Szczególnie problem dotyczy tych w wieku 40-60 lat z tytułami. Jak patrzę co się dzieje w tych środowiskach to mi się rzygać chcę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 05:18 |