![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dopiero się uczę i chciałem dowiedziec sie kilka kwestii a więc: ogólnie to rozumiem to tak: $_get- pobiera jakąś wartość i wysyła ją do adresu . $_post - pobiera jakąś wartość i umieszcza ją w tablicy. no więc... Jeżeli mamy 2 zmienne $_GET o róznych indeksach i wartosciach czy da sie obie na raz przesłać do innego pliku? (wiem że raczej sie da ale jak (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) ( coś typu: strona.php?kolor=czerwony&rozmiar=16 czy jakoś tak ) zdefiniowalem zmienna $_POST na tej samej stronie która sie odnosi do tej samej strony na której jest umieszczona (czyli action='') Czy da sie jakoś odnieść do niej na innej stronie? Czy jej zakres globalny obejmuje wyłącznie pllik do którego się odnosi ? Mam nadzieje ze zrozumieliscie o co mi chodzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
okej a jak mam coś takiego:
Kod echo"Wybierz tabelę: <form name='wyszukiwarka2' method ='GET' action='tabele.php'> <select name='tabela'>"; for($x=0;$x<$liczba;$x++){ $nazwa=mysql_tablename($id_zas,$x); echo"<option>".$nazwa."</option>"; } echo"</select> <input type='submit' value='Wybierz' > </form>"; No i po kliknięciu Wybierz otwiera mi się tabele.php?tabela=pracownicy .Czy da się do tego jeszcze dodać zeby przechodziło na tabele.php?tabela=pracownicy&baza=pracownik ? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował damianek420 27.09.2012, 21:33:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 00:40 |