![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2009 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zawsze mam dylemat co do wyceny strony bo to zależy od wielu czynników. Planowałem stworzyć prosty kalkulator oparty o pewne cechy strony...Okazuje się że są takie twory jak kalkulatory do wyceny stron jednak mam pytanie czy wam również się wydaje że ten tutaj http://www.bbsoft.pl/wycena_strony.php jest trochę drogi ? Według mnie witryne którą jedna osoba jest w stanie stworzyć w tydzien kalkulator potrafi wycenić na 4tys netto.... Czy po prostu ja tak tanio robie strony ? ;p z góry dzieki za opinie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 3 Dołączył: 17.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie. Do niczego więcej niż do aplikacji firmowych/intranetowych gdzie się wymusza przeglądarkę to się nie nadaje. Sami tego używamy, ale to dlatego, że wszystko piszemy pod chrome.
Sam bez przerwy słucham tego biadolenie. HTML5 to, HTML5 tamto. Ostatnio jeden team przepisywał cały projekt od nowa bo jakiś geniusz wpadł na pomysł, żeby używać websockets i fallbacku do tego. Katastrofa, bo jak ma działać fallback skoro socketowy ficzer się sypie zamiast działać tak gdzie działać powinien? I to nie jest tak, że w gorszych przeglądarkach "mniej zachwyca". Po prostu nie działa wcale, albo tak wolno, że się nie da na tym pracować. Dzieciaki się tym podniecają i wszędzie to pakują. Za niedługo sieć będzie tak sfragmentowana jak w latach 90'tych i będziemy oglądali takie same małe bannerki "IE / FF / Chrome Only"... chcesz, żeby działało, zainstaluj przeglądarkę. Jestem mastahem, a moja mastacka strona działa jedynie w chrome / ff / ie. Bo HTML5 jest tak "cudownie" kompatybilny między implementacjami. Sockety, local storage, websql, canvas, 3d, history api, web workers... to wszystko jedna wielka niedopracowana kupa gówna (nie mówię, że za 10-15 lat to nie będzie działało dobrze). Tylko nie rozumiem, skąd to powszechne przekonanie, że to jest tak super-kompatybilne i że można pisać w tym gry, czy, że developerka jest tańsza. Przecież każdy w miarę kumaty gość może nauczyć się flasha i w tym coś robić. Za to trzeba być geniuszem, żeby znać zawiłości implementacyjne gównianego HTML-a tak dobrze, żeby napisać w tym grę czy app który działa na 2 przeglądarkach z 3 pod windows. No dobra jak ktoś gra jedynie w angry birds i do tego się ogranicza jego styczność z HTML5 to rozumiem że zna się na tym jak łysy na grzebieniu, ale jak ktoś robi w webdeveloperce to chyba przejaw jakiegoś dysmózgowia (albo pracuje na zasadzie, że testuje tylko pod chrome, bo mu w gazecie napisali że HTML działa wszędzie) (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 15:28 |