![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2009 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zawsze mam dylemat co do wyceny strony bo to zależy od wielu czynników. Planowałem stworzyć prosty kalkulator oparty o pewne cechy strony...Okazuje się że są takie twory jak kalkulatory do wyceny stron jednak mam pytanie czy wam również się wydaje że ten tutaj http://www.bbsoft.pl/wycena_strony.php jest trochę drogi ? Według mnie witryne którą jedna osoba jest w stanie stworzyć w tydzien kalkulator potrafi wycenić na 4tys netto.... Czy po prostu ja tak tanio robie strony ? ;p z góry dzieki za opinie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 3 Dołączył: 17.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a zamiast tego jest muzeum czyli m.in. html4 A co byś ty chciał mieć na stronie komercyjnej? VIDEO i CANVAs'y + kupę JS przez co działałoby to pod co 2 przeglądarką w parzyste dni tygodnia a w indeksie google by tego w ogóle nie było? To taki mit o webdeveloperce. Gradienty i przeładowany JS jest dobry do pochwalenia się kumplom w gimnazjum a nie na projekt biznesowy... im gość używa więcej websocketów, kanwasów i innych głupot tym bardziej nie wie co robi. Zaraz się pewnie odezwie grono speców którzy będą mnie przekonywać jakie te bzdury są "fajne" i jak fajnie mrygają (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Super... będzie sobie można pomrygać tym w komercyjnych projektach... za 5-10 lat. Digg przez to praktycznie padł na kolana i nie jest obecnie wart NIC (AFAIR 10% wartości wejściowej), gizmodo zaliczyło taki fuckup, że praktycznie stracili cały ruch z google... a przez brak średnika wszystkie ich strony były niedostępne na IE. Twitter praktycznie nie działał na IE<9 więc cały ten "nowoczesny" śmietnik poleciał do kosza, teraz jest bardziej HTML4... i działa. Można by wymieniać. Oczywiście poważne serwisy to nie są - tylko zabawki, poważny biznes pewnie ma programistów i analityków żeby takie rzeczy przewidzieć (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Widać lepiej się uczyć na swoich błędach niż na cudzych (czy jakoś tak) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cytat Nie tylko siebie, psują też rynek Typowe. Sami byście chcieli dentystę za darmo, zniżkę na komunikację, tanie jedzenie. A jak ktoś z waszej branży sprzedaje tanio to biadolicie bo "psuje rynek". Ma rozsądne ceny... to znowu biadolenie, że "ceny z kosmosu". Wiem, że byłoby fajnie gdyby wam płacili 50k miesięcznie bo nikt by wam "rynku nie psuł" i mielibyście monopol... a jak byście przyszli do sklepu to wszystko mielibyście za pół darmo (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Faktycznie taki rynek byłby "zajebisty" (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Nie pozostaje nic jak samemu rynek naprawiać. Jak następnym razem pójdziecie do sklepu po zgrzewkę piwa, to zamiast dychy rzućcie stówkę, jeśli dostatecznie wiele osób się zbierze to na pewno wspólnymi siłami naprawimy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował xdev 25.09.2012, 19:47:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 10 Dołączył: 17.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Digg przez to praktycznie padł na kolana i nie jest obecnie wart NIC (AFAIR 10% wartości wejściowej), gizmodo zaliczyło taki fuckup, że praktycznie stracili cały ruch z google... a przez brak średnika wszystkie ich strony były niedostępne na IE. Twitter praktycznie nie działał na IE<9 więc cały ten "nowoczesny" śmietnik poleciał do kosza, teraz jest bardziej HTML4... i działa. Można by wymieniać. Oczywiście poważne serwisy to nie są - tylko zabawki, poważny biznes pewnie ma programistów i analityków żeby takie rzeczy przewidzieć (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Bardzo mnie zastanawia co to jest poważny serwis. Bo Twoje przykłady "błędów" serwisów dla early adopters są średnio spójne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 02:52 |