![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2009 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zawsze mam dylemat co do wyceny strony bo to zależy od wielu czynników. Planowałem stworzyć prosty kalkulator oparty o pewne cechy strony...Okazuje się że są takie twory jak kalkulatory do wyceny stron jednak mam pytanie czy wam również się wydaje że ten tutaj http://www.bbsoft.pl/wycena_strony.php jest trochę drogi ? Według mnie witryne którą jedna osoba jest w stanie stworzyć w tydzien kalkulator potrafi wycenić na 4tys netto.... Czy po prostu ja tak tanio robie strony ? ;p z góry dzieki za opinie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 3 Dołączył: 17.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A na cholerę Ci "ficzery"? Wiesz dzisiaj ludzie jednak są przyzwyczajeni do tego, że możesz łatwo zmienić rozdzielczość, przewijanie nie kończy się zwisem przeglądarki a jeśli skończysz film oglądać w połowie to bez ściągania 500mb danych możesz go do połowy przewinąć. A FS to FS a nie jakaś marna "emulacja". Oczywiście można postawić to na czymś co działa jak gówno i wmawiać sobie, że ludzi obchodzi, że to gówno jest wykonane w najnowszej, niedorobionej technologii. To też jakieś podejście, tylko nienajlepsze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ogólnie nie rozumiem wszystkich tych wydumanych "problemów" z flashem... na iShicie nie działa? No to się robi fallback do video na H.264 (bo ten sam format obsługuje flash). I nie trzeba kupować drugiego serwera do przechowywania tego samego w WebM. Ten post edytował xdev 26.09.2012, 09:10:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wiesz dzisiaj ludzie jednak są przyzwyczajeni do tego, że możesz łatwo zmienić rozdzielczość, przewijanie nie kończy się zwisem przeglądarki a jeśli skończysz film oglądać w połowie to bez ściągania 500mb danych możesz go do połowy przewinąć. A FS to FS a nie jakaś marna "emulacja". Nie bardzo rozumiem. Wszytko co wymieniłeś jest dostępne. Ogólnie nie rozumiem wszystkich tych wydumanych "problemów" z flashem... na iShicie nie działa? No to się robi fallback do video na H.264 (bo ten sam format obsługuje flash). I nie trzeba kupować drugiego serwera do przechowywania tego samego w WebM. Im szybciej flash umrze tym lepiej. Powód? Jest tylko na jedną platformę, windows. Flash był dobry jak było trzeba zrobić gry i to też te proste w przeglądarce, w porywach czat jak ktoś miał cierpliwość. HTML5 mimo że w początkowej (starej) fazie przebija go już teraz, chociażby kosztami produkcji/utrzymania produktu. Canvas jest coraz szybszy z każdą nową wersją przeglądarki, to że nie ma programu do jego "obsługi", aby dało się wyklikać skaczące kółka? Cóż. kwestia czasu. To że są dwa formaty video a czyja to wina? MS dostał propozycję od wszystkich do przystąpienia do grupy, wyłamał się. Ten post edytował !*! 26.09.2012, 09:53:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 22:39 |